Bij ons altijd 27% tot 30% korting!

Derbystar Brillant Design Eredivisie 2019-2020

Derbystar
    Levertijd:1-2 werdagen
  • Beschrijving

Vereniging? Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

De officiële wedstrijdbal van de Eredivisie (seizoen 2019/2020)! Een Hollands meesterwerk met beroemde etsen van Rembrandt van Rijn, tot stand gekomen in samenwerking met het Rijksmuseum ter ere van 350 jaar Rembrandt. Naast het unieke design is de bal van professionele wedstrijdkwaliteit (FIFA Quality Pro keurmerk). Het glanzende microfiber PU-oppervlak bevat een subtiele golfbalstructuur die het vluchtgedrag nog verder optimaliseert, extreem zacht balcontact biedt en een maximale levenduur garandeert. De bal is handgestikt.

Merk:Derbystar
Product type: Voetballen
Kleur: White
Maat: 5
Gewicht: 450 gram

 
Uitzonderlijke creativiteit
De keuze voor Rembrandt als 'ontwerper' van de bal is volgens Taco Dibbits (directeur Rijksmuseum) een mooie aanvulling op de activiteiten binnen 'Het Jaar van Rembrandt'. Voetbal en Rembrandt zijn wellicht een verrassende combinatie, maar Dibbits ziet een belangrijke overeenkomst: "Rembrandt was een artiest, net als de beste spelers in de Eredivisie. Uitzonderlijke creativiteit is zowel op het voetbalveld als op een canvas vereist om de beste te worden."
Willem van Hanegem nam het eerste exemplaar maandagochtend in ontvangst. "Rembrandt en 'De Kromme' zijn beiden Hollandse meesters die een jubileumjaar beleven. Mede namens het Rijksmuseum en Derbystar wilden we Van Hanegem de allereerste Rembrandtbal daarom graag cadeau doen voor zijn 75e verjaardag," aldus Alex Tielbeke (directeur Eredivisie).
 
Ontwerp nieuwe bal
De Eredivisie laat ieder seizoen in samenwerking met partner Derbystar een nieuwe officiële wedstrijdbal ontwerpen. Het ontwerp van 'De Rembrandt' is samengesteld onder leiding van ontwerper Irma Boom.
De bal krijgt extra karakter dankzij de kleur reflex blue, de campagnekleur van dit Rembrandtjaar in het Rijksmuseum. Ook het materiaal is innovatief, vertelt Marthijn Pothoven, algemeen directeur Deventrade (licentiehouder Derbystar NL):
“Voor het eerst heeft de bal een golfbalstructuur op het volledige materiaaloppervlak om het vluchtgedrag nog verder te optimaliseren. De bal is gemaakt van high-tech PU-microfiber van uitstekende kwaliteit, voor extreem zacht balcontact en met een maximale levensduur.”
 
Johnny de Mol en Henk Schiffmacher
De Eredivisiebal waarmee momenteel wordt gespeeld, is ontworpen door Johnny de Mol. De Mol creëerde de bal samen met een elftal kinderen nadat hij het stokje overgedragen kreeg van tattookoning Henk Schiffmacher. Schiffmacher was in 2017 de eerste gastontwerper van de Derbystar Eredivisiebal.